Modernin demokratian vallankumous

Lehdistötiedote 23.3.2017

Internetissä toimiva Democrazy on uusi poliittisen vaikuttamisen työkalu, jolla on mahdollista toteuttaa modernin demokratian vallankumous.

– Olen luonut muutaman ystäväni kanssa modernin työkalun päättäjien vuorovaikutukseen tukijoidensa kanssa. Tarkoituksenamme on tuoda politiikka lähemmäs jokaista äänioikeutettua ja antaa mahdollisuus vaikuttaa suoremmin ja olla hetkessäkin kiinni, idean isä Veli-Matti Lillbacka kertoo.

– Democrazy –palvelu toteuttaa demokratiaa sanan varsinaisessa merkityksessä. Palvelussa voit tehdä aloitteita edustajallesi, äänestää porukalla siitä miten edustajasi pitäisi käyttää äänensä, keskustella asioista oman sidosryhmäsi ja edustajasi kanssa. Palvelu on helppo käyttää ja se löytyy osoitteesta democrazy.io, Lillbacka avaa palvelun saloja.

– Tämä on vähän kuin politiikan wilma, jolla nykyään hoidetaan kouluasiat, Lillbacka kuvailee.

Palvelu mahdollistaa edustajan äänestyskäyttäytymisen seurannan ja historian, jolloin on mahdollista tarkistaa onko edustaja äänestäjiensä luottamuksen arvoinen. Democrazy -palvelu on aluksi kohdistettu kunnallispolitiikkaan, mutta Lillbacka mukaan tavoitteena on tarjota palvelu järjestötoimintaan ja aina kansanedustajille saakka.

– Tavoitteena on, että tulevaisuudessa Democrazy –palvelu voisi olla käytössä jokaisella kansanedustajallakin. Suomi on ollut maailmanhistoriassa edelläkävijämaa demokratian toteutumisessa. Meidän tulee kansakuntana säilyttää tämä asema tulevaisuudessakin. Koska muulloin olisi parempi aika päivittää demokratian toteutuminen 2020-luvulle, kuin maamme itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuonna?, Lillbacka kysyy.

– Itse aion ottaa Democrazyn käyttöön, mikäli minut valitaan Kauhavan kaupunginvaltuustoon kuntavaaleissa. Tulen toimimaan palvelun ensimmäisenä käyttäjänä ja pyrin saamaan muitakin edustajia liittymään palveluun ja olemaan siten äänestäjiensä käytössä myös vaalien välillä, Lillbacka lupaa.

– Pyrimme lanseeraamaan palvelun myös muille käyttäjille poliittisella kentällä kuluvan vuoden aikana. Kansalaisille tarkoitettu sovellus tulee saataville iOS ja Android –alustoille, Lillbacka suunnittelee.

Lisätietoja:
Johan Veli-Matti Lillbacka, puh. 050 557 5387, veli-matti@democrazy.io
Nro. 55 Kansallisen Kokoomuksen kuntavaaliehdokas Kauhavalla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *