Vaikuta päätöksentekoon

Tuntuuko sinustakin joskus, ettet pysty vaikuttamaan kuntasi päätöksentekoon, eivätkä kansalaisten mielipiteet tule tarpeeksi hyvin kuuluviin? Nyt asialle on luvassa muutos, sillä ainutlaatuinen Democrazy-sovellus tuo demokratian ja vaikuttamisen tälle vuosituhannelle! Sen sijaan, että vain miettisit, mitä pitäisi tehdä, vaikuta oikeasti!

Kansalaisen vaikuttamisen mahdollisuudet ovat nyt paremmat kuin koskaan, sillä Democrazy-sovellus tuo kansalle laajat mahdollisuudet vaikuttaa demokraattiseen päätöksentekoon ja seurata sen toteutumista. Sovelluksen eri osioissa voit ehdottaa aloitteita, osallistua äänestyksiin sekä keskustella ajankohtaisista asioista. Voit lähettää aloitteita suoraan edustajallesi ja käydä vuoropuhelua. Edustaja voi viedä kansalaisen tekemän aloitteen hallintoelimen käsittelyyn joko sellaisenaan tai muokattuna. Aloite voidaan julkaista joko anonyymisti tai aloitteen tekijän nimellä. Sovelluksen avulla voit myös seurata oman edustajasi toimintaa hallintoelimessä, vaikkapa edustajasi äänestyskäyttäytymistä johonkin aiheeseen liittyen. Nyt voit siis itse seurata, toteutuvatko edustajan lupaukset!

Äänestyksistä, aloitteista ja mielipidemittauksista voi käydä myös vapaamuotoista keskustelua. Tunnistautumisen ja rekisteröitymisen vaativa sovellus mahdollistaa asiallisen keskustelun, jolloin voidaan keskittyä olennaiseen, eli edustajien ja kansalaisten väliseen vuorovaikutukseen ja tiedon välittämiseen. Keskustelua voi käydä jopa suoraan oman edustajan kanssa.